Wat is nieuw in WordPress 3.8?

Wat is nieuw in WordPress 3.8?

Begin december is WordPress versie 3.8 vrijgegeven. Wat is nieuw in deze versie en hoe installeer je deze update op de juiste manier?

Sneak preview  nieuwe interface WordPress admin-omgeving

Sneak preview nieuwe interface WordPress admin-omgeving

Er wordt gewerkt aan een restyling van de WordPress admin-omgeving. Wanneer deze vrijgegeven wordt weet ik niet, maar er is wel een plugin beschikbaar die je alvast een sneak preview geeft.

Lees verder: Sneak Preview admin interface

WordCamp Europe 2013

WordCamp Europe 2013

Wereldwijd worden er door de WordPress community bijeenkomsten georganiseerd om informatie uit te wisselen. Dit zijn de zogenaamde WordCamps. Ook in Nederland vinden regelmatig zulke bijeenkomsten plaats. Sommige kleinschalig en sommige grootschalig. In oktober vindt er een grote Europese WordPress meeting plaats in Leiden.

Lees verder: WordCamp Europe 2013

WordPress 10 jaar

WordPress 10 jaar

Op 27 mei 2013 bestaat WordPress precies 10 jaar. Gelanceerd in 2003 door Matt Mullenweg en in één decennium uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS!

Lees verder: WordPress 10 jaar

WordPress vergoot marktaandeel onder top 100 blogs

WordPress vergoot marktaandeel onder top 100 blogs

Monitoringservice Pingdom onderzoekt periodiek de top 100 van grootste weblogs. Uit de 2013 versie van dit onderzoek blijkt dat WordPress haar dominantie verder heeft versterkt.

Lees verder: WordPress vergroot marktaandeel onder top 100 blogs….

Maak WordPress veiliger: verwijder de admin-login

Maak WordPress veiliger: verwijder de admin-login

Veel WordPress sites hebben een gebruiker met de naam admin. Deze gebruiker heeft vrijwel altijd beheerdersrechten, waardoor je – eenmaal ingelogd – alles aan kunt passen. Een beheerder de login-naam Admin geven klinkt logisch, maar is qua beveiliging niet handig. Hoe maak je WordPress veiliger?

Lees verder: WordPress veiliger maken….

Nieuwe editie Succesvol publiceren met WordPress

Nieuwe editie Succesvol publiceren met WordPress

Deze week verschijnt de tweede editie van het boek Succesvol Publiceren met WordPress. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het boek volledig te updaten. De interviews zijn bijgewerkt en een aantal nieuwe interviews zijn toegevoegd. Ook deze nieuwe editie van het boek helpt je weer om een vliegende start met WordPress te maken, of om meer uit een bestaande WordPress site te halen.

Lees verder: Nieuwe editie Succesvol publiceren met WordPress verschenen….

Handige bulkbewerkingen op berichten en pagina’s

Handige bulkbewerkingen op berichten en pagina’s

Voer in WordPress met één simpele handeling wijzigingen door op geselecteerde pagina’s en berichten. Je denkt hierbij waarschijnlijk automatisch aan het verwijderen en het verplaatsen naar de prullenbak. Dat klopt, maar er zijn echter meer slimme bulkacties mogelijk. Lees in dit artikel welke mogelijkheden je hebt.

Lees meer over handige bulkbewerkingen op berichten en pagina’s….

WordCampNL 2012

WordCampNL 2012

In 2012 zal er weer een WordCamp worden georganniseerd. Deze keer maar liefst twee dagen, te weten: 24 en 25 maart. De locatie is wederom Seats2Meet in Utrecht.

Lees meer over WordCampNL editie 2012….

Wat is nieuw in WordPress versie 3.1

Wat is nieuw in WordPress versie 3.1

De nieuwste versie van WordPress is beschikbaar gekomen: versie 3.1. Wat is nieuw in deze grote update en is het de moeite waard om te updaten? Ik bekeek de belangrijkste veranderingen voor je en doe verslag.

Lees meer over WordPress 3.1 en waar je op moet letten bij het installeren….

Interview: Waarom Emerce voor WordPress kiest

Interview: Waarom Emerce voor WordPress kiest

De populaire site Emerce lanceerde recentelijk een nieuwe website. Deze draait volledig op WordPress. Waarom heeft Emerce het content management systeem MMBase ingeruild voor WordPress en hoe is het hele ontwikkeltraject verlopen?

Lees het volledige interview over de ontwikkeling van de nieuwe Emerce-site..

Mooie infographic over de kracht van WordPress

Mooie infographic over de kracht van WordPress

Schitterende infographic (informatieve illustratie) die de kracht van WordPress in kaart brengt.

Bekijk de infographic: De kracht van WordPress…

WP-BOEK.nl op Word CampNL

WP-BOEK.nl op Word CampNL

Op 06 november 2010 werd voor de tweede keer Word CampNL georganiseerd. Een evenement waar WordPress experts presentaties geven. WP-BOEK.nl was natuurlijk aanwezig en doet verslag.

Lees verder over WP-BOEK.nl op WordCampNL 2010

Offline WordPress marketing online volgen met QR-codes

Offline WordPress marketing online volgen met QR-codes

Ter promotie van het boek Succesvol publiceren met WordPress, zijn t-shirts gemaakt met een zogenaamde QR-code. Mensen die een mobiele telefoon hebben en een QR-app kunnen een foto maken, waarna ze direct naar de site gaan. Omdat de link is voorzien van een speciale code, zijn de bezoekers terug te zien in Google Analytics. Hierdoor ontstaat er een brug tussen offline en online.

Lees verder over offline-uitingen online volgen met QR-codes…

Welke cover spreekt jou aan?

Welke cover spreekt jou aan?

Voor de omslag van het boek Succesvol publiceren met WordPress zijn diverse grafische concepten bedacht. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening over deze verschillende covers. Geef je mening en maak kans op een van de eerste exemplaren van het boek.

Update 16-10: en we hebben een winaar. Bekijk direct welke cover het is geworden…

Gebruik samenvattingen en scoor beter in zoekmachines

Gebruik samenvattingen en scoor beter in zoekmachines

In veel gevallen worden berichten op WordPress weblogs volledig op de homepagina getoond. Ook heeft elk getoond bericht een link naar een unieke pagina. Deze krijg je in beeld als je op de titel van het bericht klikt. Werkt dit bij jouw WordPress site ook zo? Dan heb je te maken met duplicate content, wat ongunstig is! Neem in dat geval direct maatregelen om de resultaten in zoekmachines te verbeteren.
Lees verder over het gebruik van samenvattingen in WordPress…

WordPress slim back-uppen met VaultPress

WordPress slim back-uppen met VaultPress

Een goede back-up is extreem belangrijk voor elke eigenaar van een WordPress site. Dit kun je handmatig doen, maar dat is verre van ideaal. Er zijn diverse plugins beschikbaar waarmee je dit proces (deels) kunt automatiseren. Een nieuwe oplossing voor het maken van back-ups is VaultPress dat later dit jaar op de markt komt. WP-boek.nl beek de bètaversie van VaultPress en doet verslag.
Lees de volledige test van VaultPress…

Een gallery toevoegen aan WordPress zonder plugin

Een gallery toevoegen aan WordPress zonder plugin

WordPress heeft een standaard gallery-functie. Hiermee kanj je vrij eenvoudig meerdere afbeeldingen binnen een bericht of pagina, als overzicht tonen. WordPress toont in dat geval automatisch de afbeeldingen netjes als thumbnails naast elkaar. Wanneer je op een van de afbeeldingen klikt, krijg je een grotere variant te zien en kan je vrij eenvoudig naar de volgende en de vorige afbeeldingen bladeren door op de bijbehorende links te klikken.
Lees meer over het toevoegen van een gallery zonder plugin…

WordPress versie 3 is uit

WordPress versie 3 is uit

Vandaag is dan eindelijk de langverwachte versie 3 van WordPress uitgekomen. Deze nieuwe versie heeft de naam Thelonious gekregen, vernoemd naar de jazz-muzikant Thelonious Monk. Updaten van je WordPress site kan vanuit de admin-omgeving. Maak wel eerst een goede backup!
Lees meer over versie 3 van WordPress en bekijk de introductie-video…

De populariteit van WordPress in Nederland

De populariteit van WordPress in Nederland

WordPress is in Nederland erg populair. Dankzij een aantal handige tools kunnen we hier op inzoomen en is te zien hoe de populariteit zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en voor welke specifieke delen van Nederland dit geldt. Ook is te achterhalen welke zoekwoorden het meest worden gebruikt. Zoeken meer mensen naar WordPress plug-ins, of naar WordPress themes?
Lees meer over de populariteit van WordPress in Nederland…

De domeinnaam van een WordPress site veranderen

De domeinnaam van een WordPress site veranderen

Het kan gebeuren dat je om wat voor reden dan ook de domeinnaam van je WordPress site moet veranderen. Om dit op de juiste manier te doen moet je een aantal stappen doorlopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak in ieder geval altijd eerst een back-up voordat je aanpassingen gaat maken. Vergeet ook geen 301-redirects in te stellen om je Google-ranking te behouden.
Lees meer over het veranderen van de domeinnaam van een WordPress site…

Matt Mullenweg: State of the Word 2010

Matt Mullenweg: State of the Word 2010

Matt Mullenweg is de geestelijk vader van WordPress. Op 12 mei 2010 sprak Mullenweg op WordCamp San Fransico. In deze keynote ging Mullenweg uitgebreid in op de geschiedenis van Wordpress en over de toekomst van WordPress, inlcusief WordPress 3.0.
Bekijk de presentatie van Mullenweg…

Handige sites met WordPress tips

Handige sites met WordPress tips

Omdat ik veel research doe voor mijn boek kom ik natuurlijk ook op veel sites met praktische WordPress-informatie. Ik zal de komende tijd regelmatig interessante links posten. In deze post alvast een aantal handige sites die ik je niet wil onthouden.
Lees meer over links naar WordPress sites…

Wat is nieuw in WordPress 3

Wat is nieuw in WordPress 3

Versie 3 van WordPress bevindt zich in Beta-fase. De release van de definitieve versie staat gepland voor ergens in mei 2010. Begin mei installeerde ik 3.0-beta1 om de nieuwste visuele veranderingen te bekijken. In deze post doe ik een beknopt verslag van de belangrijkste nieuwe zichtbare veranderingen.
Lees meer over de nieuwe functies in WordPress 3…