WordCampNL 2012

WordCampNL 2012

Ook in 2012 wordt er weer een WordCamp georganiseerd. Deze keer maar liefst twee dagen, te weten: 24 en 25 maart. De locatie is wederom Seats2Meet in Utrecht.

WordCamps worden wereldwijd georganiseerd. Tijdens deze evenementen geven WordPress-experts presentaties en kunnen de bezoekers onderling informatie uitwisselen. Het publiek van WordCamp is uiterst divers: van beginners tot gevorderd. Alle bezoekers hebben een ding gemeen: hun interesse en passie voor WordPress.

Het programma is inmiddels bekend en ik zal drie presentaties verzorgen.

1. Onderhoud van je WordPress site

Structureel onderhoud van je WordPress site is essentieel om deze in topconditie te houden. Hierdoor zal je site optimaal presteren, ben je minder kwetsbaar voor beveiligingsproblemen en blijft je site aantrekkelijk voor bezoekers om regelmatig terug te komen.

Aan de hand van veel praktische tips en een onderhoudschecklist, laat Rogier je zien hoe je een WordPress site in topconditie houdt.

Wat komt o.a. aan bod:

  • WordPress, plugins en themes updaten.
  • Pagina’s, berichten en media beheren.
  • Links checken – Goede plugins selecteren.
  • Commentspam elimineren.
  • Handmatig & automatisch back-ups maken.

Datum: 24 maart – 15:00

 

2. Facebook pagina’s publiceren met WordPress

 

facebook pagina publiceren met WordPress

Facebook fanpagina’s kan je uitbreiden met pagina’s. Dit zijn de zogenaamde facebook tabs. Dankzij deze pagina’s voeg je veel functionaliteit toe aan je fanpage. Ook kan je fans andere inhoud laten zien dan niet – fans. Het beheren van deze facebook tab-pagina’s kan via WordPress. Hierdoor wordt het onderhoud van deze pagina’s kinderspel en kan je binnen facebook gebruik maken van je favoriete WordPress plugins.

Tijdens deze workshop laat Rogier zien hoe je WordPress optimaal inricht om zelf facebook tabs op je fanpage te publiceren en te beheren. Ook de timeline-verandering komt aan bod. Met veel tips en praktijkvoorbeelden. Hierdoor kan je na afloop direct zelf aan de slag!

Datum: 25 maart – 14:15

 

3. Zo maak je een WordPress site succesvol

 

WordPress succesvol maken

Een website opzetten is niet zo ingewikkeld, maar een website succesvol maken is een stuk moeilijker. Tijdens deze presentatie komen de belangrijke succesfactoren van elke WordPress site aan bod. Aan de hand van praktische tips laat Rogier zien hoe je de techniek, de inhoud, de vormgeving en de traffic naar je site optimaliseert en hoe je het resultaat meet.

Datum: 25 maart – 14:45

 

Meer informatie over WordCampNL 2012

Speak Your Mind

*