De populariteit van WordPress in Nederland

De populariteit van WordPress in Nederland

Dankzij een aantal handige tools is makkelijk te achterhalen hoe de populariteit van WordPress binnen Nederland toeneemt. Volgens Matt Mullenweg maakt 8,5% van de websites gebruik van WordPress als motor. Hoe ziet de populariteit van WordPress er in Nederland uit?

In de volgende grafiek is goed te zien dat in Nederland niemand zich bezighield met WordPress tot maart 2005. Hierna begon de belangstelling snel toe te nemen en deze trend zet zich tot op de dag van vandaag voort. Volgens de prognose van Google zal deze trends zich de komende tijd gewoon doorzetten.

Populariteit van het woord “wordpress” in NederlandDe populariteit van het woord “wordpress” in Nederland
Bron: Google Insight for Search

Regionale interesse voor WordPress

Vooral in Noord-Holland is er veel interesse voor WordPress gevolgd door Friesland en de Flevopolder. Groningen staat op een derde plaats. Op plaatsniveau scoren Enschede, Amsterdam, Helmond, Utrecht, Nijmegen, Groningen, Rotterdam en Den Haag het hoogste.

Regionale interesse WordPress

Regionale interesse voor WordPress
Bron: Google Insight for Search

Populairste zoekopdrachten voor WordPress

Als we kijken naar de populairste zoekopdrachten dan staat “plugin wordpress” bovenaan gevolgd door “themes wordpress” en “wordpress theme”. Als we deze laatste twee zoektermen bij elkaar optellen, scoort dit hoger dan de term “plugin wordpress”. Men zoekt ïn Nederland dus het meeste naar themes voor WordPress.

Populaire WordPress zoekopdrachten

Populairste WordPress zoektermen in Nederland
Bron: Google Insight for Search

WordPress blog versus WordPress CMS

Als laatste zet ik de zoekterm “wordpress blog” tegenover de zoekterm “wordpress cms”. Hier is duidelijk te zien er in Nederland nog het meeste wordt gezocht naar WordPress in combinatie met blog, maar dat de belangstelling voor WordPress als CMS, vanaf mei 2009 met een inhaalslag bezig is.

 Wordpress blog versus WordPress CMS
WordPress blog versus Worpress CMS
Bron: Google Insight for Search

Speak Your Mind

*