Over het boek Succesvol publiceren met WordPress

Steeds meer bedrijven ontdekken WordPress als volwaardig content management systeem (CMS) voor de realisatie en het beheer van professionele websites en krachtige weblogs. WordPress is beschikbaar als Open Source, waardoor iedereen mee kan ontwikkelen aan de krachtige motor. Hierdoor is er een actieve community ontstaan en zijn er veel (gratis) uitbreidingen en designs beschikbaar. Mede dankzij deze voordelen is WordPress een veelzijdig en uiterst populair publicatie-systeem geworden. Inmiddels maken al meer dan 93 miljoen sites gebruik van WordPress als motor.

Deze site hoort bij het boek Succesvol publiceren met WordPress. Download een demo-versie van het boek in PDF-formaat (5 Mb) om een indruk van de inhoud te krijgen.

Boek Succesvol Publiceren met WordPress

Waar gaat het boek Succesvol publiceren met WordPress over?

Het boek over Succesvol publiceren met WordPress bevat niet alleen uitleg over de installatie, configuratie en alle belangrijke onderdelen van WordPress, maar is ook voorzien van interessante  interviews met gebruikers en met ontwikkelaars uit de community. Zij vertellen wat echt belangrijk is en geven je onmisbare tips! Het boek staat vol praktische informatie om met WordPress te starten en om alles uit WordPress te halen.

Inhoud boek Succesvol publiceren met WordPress 2e editie

Enkele pagina’s uit het boek

Ook essentiële zaken als uitbesteden, onderhoud, veiligheid en het maken van betrouwbare back-ups komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast wordt uitgelegd hoe u WordPress op de juiste manier optimaliseert voor zoekmachines. Deze uitleg gaat niet alleen over de techniek, maar ook over de inhoud van uw site en andere belangrijke zaken die komen kijken bij het opzetten van een succesvolle site.

Doelgroep boek Succesvol publiceren met WordPress

Dit boek is onmisbaar voor elk bedrijf dat een website of weblog, wil (laten) realiseren met WordPress. Ook particulieren die professioneel aan de slag willen met een website of weblog, vinden alle informatie die zij nodig hebben om succesvol te publiceren met WordPress.

Waarom dit boek over WordPress?

De wereld achter weblogs spreekt mij erg aan. Daarom schreef ik er in 2005 een algemeen boek over  weblogs.  Ik interviewde veel bloggers en kreeg een goed van de maatschappelijke veranderingen, de techniek, de impact en het plezier dat mensen beleven aan het publiceren op internet. In Nederland waren vooral web-log.nl (Ilse Media) , Blogger en MSN-spaces bekend.

Na het schrijven van dit boek kon ik de wereld achter blogs niet loslaten en ben ik mij er verder  in gaan verdiepen. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met WordPress. De Open Source gedachten in combinatie met de actieve community, maakt van WordPress een uniek product. Waar WordPress ooit begon als weblog-software is het een volwaardig CMS geworden. Ik heb zelf talloze sites  / blogs opgezet (of laten maken) met WordPress. Een van mijn favorieten WordPress-sites is mijn eigen culinaire site FOODISH.nl. Ik merkte dat er veel informatie over WordPress beschikbaar was, maar dat het voor veel bedrijven en particulieren toch lastig bleef om een goede start met WordPress te maken. Dat heeft mij doen besluiten om in 2010 een eerste versie van dit boek te schrijven: een praktisch boek dat de essentiele zaken laat zien.

Update 2012

De reacties en recensies waren erg goed. Voor mij is het erg leuk en inspirerend om de verhalen te horen van mensen die – mede dankzij mijn boek- fan zijn geworden van WordPress. Dat motiveerde mij om in 2012 een update te schrijven van het boek. Daarnaast geef ik regelmatig trainingen over WordPress aan bedrijven en aan particulieren.

Twitter recensie

Ik ben benieuwd naar jouw mening

Heb je tips voor een nieuwe editie van het boek, of heb je andere opmerkingen, ideeën of vragen? Geef ze a.u.b. aan mij door. Alvast bedankt voor de moeite!