WordPress interviews

Een belangrijk onderdeel van mijn boek over WordPress, zijn de interviews. In het boek komen mensen aan het woord die WordPress gebruiken, willen gebruiken, of mensen die zich op allerlei manieren inzetten voor WordPress. Onderstaande lijst met mensen hebben meegewerkt aan de tweede editie van het boek. Ook op deze site zal ik regelmatig interviews plaatsen. Ken jij nog mensen die niet mogen ontbreken, stuur mij dan een berichtje.

WordPress interviews


Overzicht WordPress interviews in alfabetische volgorde: *

Persoon Onderwerp
Christian ten Hoope Christan ten Hoope – manager Nieuwe Media Team bij NRC Media – vertelt over weblog nrcnext.nl dat volledig op WordPress draait.
Dave Ligthart Dave Ligthart is een freelance web developer. Ligthart heeft diverse zeer succesvolle plugins voor WordPress gemaakt. Als plugin-expert geeft hij tips over het gebruik van plugins.
Elle Rowbottom Elle Rowbottom is eigenaar van het bedrijf Cold Coffee. Deze organisatie biedt o.a. een totaalpakket aan voor bedrijven die willen starten met een WordPress site. In het interview vertelt Elle over haar passie voor WordPress en geeft ze veel handige tips met betrekking tot het design en de zoekmachine-optimalisatie van WordPress sites. Enkele sites die Elle heeft gemaakt: trafficcontrol.nl, searchim.nl en inouk.nl.
Rectificatie: In het interview met Cold Coffee staat dat Elle de site kuoni.nl heeft gemaakt. Dit moet inouk.nl zijn, de blog van kuoni.nl.
Huub van Zwieten DroomBaanGoeroe® Huub van Zwieten is oprichter van Talentenbureau TalentFirst. De website van TalentFirst (talentfirst.nl) is gemaakt met WordPress. Huub vertelt over het hoe en waarom van WordPress.
Joost de Valk Joost de Valk is een van de bekendste Nederlandse SEO-specialisten en WordPress expert. Op zijn weblog yoast.com is veel informatie te vinden over het optimaliseren van WordPress voor zoekmachines. In het interview vertelt Yoast geeft De Valk belangrijke tips over WordPress in combinatie met SEO.
Kaj Rietberg Kaj Rietberg (www.kajrietberg.nl) is WordPress adviseur en helpt bedrijven bij het maken van  gebruiksvriendelijke en vindbare websites / weblogs op basis van WordPress. In het interview vertelt Rietberg meer over zijn werk als WordPress adviseur.
Leonoor Christiaans Leonoor Christiaans is gewichtsconsulente en zet haar website SlimmerAfslanken.nl in als belangrijk marketingkanaal. De website draait op WordPress. In het interview vertelt Christiaans hoe ze een en ander heeft aangepakt.
Matt Mullenweg Mullenweg is de grondlegger van WordPress en de eigenaar van Automattic (het bedrijf achter WordPress.com). Mullenweg vertelt over de geschiedenis en de toekomst van WordPress . Tevens heeft Mullenweg het voorwoord van het boek geschreven.
Nathalie Adrichem Nathalie Adrichem is samen met haar man John eigenaar van Minicamping de Nesse in Limmen. Zonder een technische achtergrond heeft Adrichem aan de keukentafel de site voor de camping – www.denesselimmen.nl – gerealiseerd met WordPress. Nathalie vertelt hoe zij dit heeft aangepakt.
Niels Hendriks Hendriks is is partner en de technisch verantwoordelijke persoon bij uitgever Wayne Parker Kent Een van de bekendste sites die ze uitgeven is Froot.nl. De populaire site draait op WordPress. Hendriks neemt ons mee in de wereld van Froot.
Remkus de Vries Remkus de Vries is eigenaar van ForSite Media. Dit bedrijf is gespecialiseerd in dienstverlening rondom WordPress, waaronder hosting. Ook is Remkus een bekend persoon in de nationale en internationale WordPress-gemeenschap. Hij is dus een echte WordPress expert die veel kan vertellen over WordPress.
Rutger Groot Rutger is de drijvende kracht achter de populaire nieuwssite www.zvoort.nl. In het interview vertelt Rutger onder andere over zijn keuze voor WordPress en geeft hij tevens nuttige tips voor iedereen die een WordPress-site wil starten.
Tanja de Bie Tanja de Bie is gespecialiseerd in het ontwerpen van webapplicaties en user-interfaces. Ze heeft onder andere gewerkt voor Centraal Beheer Achmea, Mountainbike.nl, Adjustintime, Qelp en 7thSen.se. De Bie heeft veel ervaring met het ontwerpen en met het realiseren van WordPress themes. In het interview gaat ze daar dieper op in.

* tweede editie

Andere personen en bedrijven die mee hebben gewerkt aan de inhoud van het boek:

•  Henk-Jan Winkeldermaat van punkmedia.nl   –  foto’s WordCampNL
•  Marcel de Leeuwe van  Leerbeleving – Foto Kaj Rietberg

Direct bestellen >>


Welke WordPresser mag niet ontbreken?

Laat weten welke mensen je graag in geïnterviewd zou willen zien op deze site. Alvast bedankt voor de moeite!