Plugins voor WordPress

Met behulp van plugins zijn de mogelijkheden van WordPress enorm uit te breiden. In het plugin overzicht van WordPress.org zijn bijna 22.000 gratis plugins te vinden! Naast deze hoeveelheid gratis plugins zijn er ook nog legio commerciële plugins beschikbaar.

Header WordPress plugins


De volgende tien WordPress plugins gebruik ik zelf regelmatig

1.  WordPress SEO
Dit is dé ultieme SEO plugin voor WordPress. Dankzij deze uitbreiding kan je alle nodige META-data op pagina- en berichtniveau regelen. Daarnaast zijn er legio andere onmisbare SEO-instellingen te configureren. De plugin wordt regelmatig bijgewerkt door SEO-guru Joost de Valk.
Pluginpagina WordPress SEO

2. Google Analytics for WordPress
Handige plugin van Joost de valk om de Google Analytics meetcode aan je WordPress site toe te voegen. De plugin kent veel handige instellingmogelijkheden.
Pluginpagina Google Analytics for WordPress

3. Gravity Forms
Commerciële plugin voor het aanmaken en het beheren van formulieren in WordPress. Zeer uitgebreid en veel mogelijkheden.
Website van Gravity Forms

plugin Gravity Forms

4. Twitter Facebook Social Share
Er zijn heel veel verschillende plugins on sociale deelknoppen aan je WordPress-site toe te voegen. Ook deze plugin biedt veel mogelijkheden, zoals verschillende soort knoppen en ondersteuning voor diverse sociale netwerken.
Website van Twitter Facebook Social Share

5. Login LockDown
Deze plugin bewaakt het aantal foute log-ins op het admin-deel van een WordPress site. Als dit te vaak achter elkaar gebeurt, wordt die bezoeker (tijdelijk) geblokkeerd. De plugin wordt al langere tijd niet meer onderhouden, maar werkt nog wel goed.
Pluginpagina Login LockDown

6. WordPress File Monitor Plus
Deze plugin houdt in de gaten of er in je WordPress installatie bestanden worden gewijzigd, toegevoegd of verwijderd. Hiervan krijg je een notificatie te zien in de admin-omgeving en je kan deze notificatie via e-mail ontvangen.
Pluginpagina WordPress File Monitor Plus

Plugin File Monitor

7. Genesis Simple Sidebars
Handige plugin om extra zijbalken te maken die vervolgens aan de primaire of secundaire zijbalk-locaties kunnen worden gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om voor inidividuele pagina’s of berichten, een aparte zijbalk met widgets te gebruiken. Deze plugin werkt alleen in combinatie met het Genesis Framework.
Pluginpagina Genesis Simple Sidebars

8. TinyMCE Advanced
Met behulp van deze plug-in wordt de editor van WordPress uitgebreid met diverse handige opties.
Pluginpagina TinyMCE Advanced

Plugin TinyMCE advanced

9. W3 total Cache
Plugin die WordPress sneller maakt met behulp van diverse geavanceerde cachingtechnieken.
Pluginpagina W3 total Cache

10. BackWPup
Deze plugin maakt het je erg makkelijk om automatisch back-ups te maken van je WordPress-installatie. BackupWPup maakt zowel een backup van je database als van de bestanden.
Pluginpagina BackWPup

Plugin BackWPup

Meer informatie over plugins

Managing plugins


Welke plugins gebruik jij?

Gebruik het volgende formulier om aan te geven welke plugins jij gebruikt en niet mag ontbreken op deze pagina. Alvast bedankt voor de moeite!