Wat is nieuw in WordPress 3.8?

Wat is nieuw in WordPress 3.8?

Begin december is WordPress versie 3.8 vrijgegeven. Elke nieuwe versie van WordPress krijgt de naam van een bekende jazzmuzikant. Versie 3.8 is omgedoopt tot “Parker” naar muzikant Charlie Parker.

Nieuw in WordPress 3.8

Wat direct opvalt na installatie van versie 3.8 is de admin-interface. Deze heeft een totale make-over gekregen. Heb je eerder de MP6-plugin geïnstalleerd, dan zal de nieuwe interface je bekend voorkomen.

wordpress-3-8

Bij de instellingen van elke gebruiker kan je kiezen uit acht verschillende kleurschema’s voor de admin-omgeving.

Kleurenschema adminWordPress

Belangrijk is dat de Admin nu volledig mobile responsive is, waardoor je deze beter kunt gebruiken vanuit verschillende apparaten.

Mobile responsive admin

Nieuw standaard thema

Er is ook een nieuw standaardthema: Twenty Fourteen. Het is een volledig mobile responsive magazine-thema.

Twenty Fourteen WordPress thema

Slim overstappen naar WordPress 3.8

Maak eerst een back-up van je bestanden middels FTP en een export van je database. Dat laatst kan je doen met bijvoorbeeld PHPMyAdmin. Je kunt ook een plugin gebruiken (bijvoorbeeld BackWPup) die dit allemaal voor je regelt. Door het maken van een back-up kan je altijd terug als er iets misgaat tijdens het updaten.

WordPress 3.8 downloaden en installeren

Ga je een nieuwe website maken, dan kan je de laatste versie van WordPress downloaden via https://wordpress.org. Wil je liever de Nederlandse versie, ga dan naar: https://nl.wordpress.org.

Een bestaande site kan je updaten vanuit de admin-omgeving. WordPress geeft zelf aan als er een update beschikbaar is. Dit zie je onder het kopje Updates. Klik op deze knop om te zien wat je alleemaal kunt updaten.

Update altijd als eerste je plug-ins en je thema als er updates beschikbaar zijn. Controleer hierna je site op de juiste werking. Vervolgens kan je de update van WordPress uitvoeren. Klik hiervoor op de knop Nu Bijwerken onder de kop Een nieuwe versie van WordPress is beschikbaar.

WordPress updaten

Het updaten kan enige tijd duren. Tijdens de update is je site tijdelijk niet beschikbaar en is er een onderhoudsmelding zichtbaar. Controleer goed de werking van je site na de update van WordPress. Heb je formulieren in je website? Controleer deze dan ook op de juiste werking.

Comments

 1. Ik kan de update naar WordPress 3.8 niet doen, omdat ik telkens de melding

  Downloading update from https://wordpress.org/wordpress-3.8-new-bundled.zip…

  Unpacking the update…

  Could not copy file.: wordpress/wp-includes/fonts/dashicons.svg

  Installation Failed

  Het bestand vind ik terug op mijn computer maar hoe kan ik dit handmatig overzetten.
  Normaal nooit problemen gehad met updates.

Speak Your Mind

*